St Lucia - Fakta sareng Statistik

St Lucia - Fakta sareng Statistik

Saint Lucia, anu janten nagara / nagara mandiri tanggal 22 Pebruari 1979.

Pusat Penduduk

Ibu kota (Castries) ayana di bagian kalér Pulo Jawa sareng ngagambarkeun kira-kira 40% tina populasi.

Pusat penduduk utama sanésna nyaéta Vieux-Fort sareng Gros-Islet.

Cuaca sareng Iklim

St Lucia gaduh iklim tropis anu panas, sapanjang taun, saimbang ku angin dagang timur laut. Suhu taunan rata-rata diperkirakeun antara 77 ° F (25 ° C) sareng 80 ° F (27 ° C).

Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan

Perawatan kasehatan disayogikeun ka sakuliah nagara. Aya tilu puluh tilu (33) Pusat Kaséhatan, tilu (3) rumah sakit umum, hiji (1) rumah sakit swasta, sareng hiji (1) rumah sakit jiwa.

pendidikan

Taun akademik dimimitian ti Séptémber sareng ditungtungan bulan Juli. Taun ieu dibagi jadi tilu istilah (Séptémber nepi ka Désémber; Januari ka April sareng April ka Juli). Kaseudeuhan ka sakola pulo nyayogikeun penyediaan transkrip murid sareng serat kahadiran ti sakola saacanna.

olahraga

Olahraga anu paling populer dimaénkeun di pulau nyaéta jangkrik, maén bal (maénbal) ténis, voli, sareng ngojay. Atlit anu paling terkenal nyaéta Daren Garvin Sammy, Kaptén ti West Indies Twenty20 Team; Lavern Spencer, luncat luhur sareng Dominic Johnson, kutub kolong.

Fitur unik

Pitons mangrupikeun dua gunung gunung anu urang Situs Warisan Dunya pisan di St Lucia, dihubungkeun ku lamping anu dingaranan Piton Mitan. Dua Pagunungan Piton nyaéta panginten poto anu paling dipoto di Pulo Jawa. Anu langkung ageung ti dua gunung ieu disebut Gros Piton sareng anu sanésna disebut Petit Piton.

Sulfur Springs anu kawéntar mangrupikeun daerah anu paling panas sareng paling aktif di Kuda Antilles. Taman ieu sakitar 45 héktar sareng ditagih salaku gunungapi Karibia ngan ukur drive-in. Aya kolam renang buatan manusa dimana penduduk lokal sareng tamu sering sering pikeun penyembuhan cai anu ngandung mineral.

Saint Lucia gaduh bedana gaduh nomer Nobel Laureates pangluhurna per kapita di dunya. Derek Walcott kéngingkeun Hadiah Nobel Sastra dina taun 1992 sareng Sir Arthur Lewis kéngingkeun Hadiah Nobel Ékonomi di 1979. Dua pemenang ngabéréskeun ulang taun anu sami dina 23 Januari ngan ukur 15 taun.

St Lucia - Fakta sareng Statistik

Statistik sanés

  • Pangeusi: sakitar 183, 657
  • Area: 238 km mil / 616.4 km persegi
  • Basa resmi: Inggris
  • Basa Lokal: Perancis Kreol
  • PDB Per Kapita: 6,847.6 (2014)
  • Kasus sawawa: 72.8% (Sénsus 2010)
  • Mata uang: Dollar Karibia Wétan (EC $)
  • Laju Exchange: US $ 1 = EC $ 2.70
  • Zona waktos: EST +1, GMT -4